Hans Skarplöth efterträder Remy hos ATG

Hans Skarplöth, 40 år, blir ny vd för ATG. Han tillträder den 1 januari 2013 och efterträder då Remy Nilson som efter 25 år, varav åtta år som vd, valt att lämna företaget på egen begäran.
Remy Nilsson väljer att lämna ATG efter 25 år inom organisationen.

 

Hans Skarplöth kommer närmast från Viasat Norden där han har haft rollen som vd sedan 2011. Tidigare har han också varit vd för Viasat Sverige AB, men har också jobbat som försäljningsdirektör hos Viasat AB och dessutom som försäljningschef inom Philip Morris AB.

Tungt ansvar

Skarplöth har ett brett idrottsintresse och en del erfarenhet av travsport och spel, då han tidigare i livet varit en flitig besökare på Solvalla.

- ATG är ett mycket framgångsrikt företag som verkar i en spännande bransch med stora utmaningar. Den nära kopplingen mellan sport och spel är unik och väldigt intressant, säger Hans Skarplöth.

Han får onekligen axla ett tungt ansvar, inte minst för att han ska ta över efter en sådan ringräv som Remy Nilson som efter sammanlagt 25 år i ATG, varav 17 år som marknadschef (1982-99) och åtta år som vd (från 2004) väljer att på egen begäran lämna positionen som vd för ATG.

Överskott om 1,75 miljard

ATG:s styrelseordförande framhåller Skarplöths erfarenheter från konsumenthandel, inklusive media.

- Hans har på ett framgångsrikt sätt vänt Viasats utveckling till att bli en ledande aktör i Norden inom betal-TV-området säger styrelsens ordförande Mats Denninger i en kommentar.

AB Trav och Galopp, ATG, ägs till 100 procent av trav- och galoppsporten. ATG levererar en kombination av trav- och galoppsport och hela överskottet, ca 1,75 miljarder kronor årligen, går tillbaka till hästsporten.




Fakta

Namn: Hans Skarplöth
Ålder: 40 år
Civilstånd: Gift, tre barn
Bor: Haninge utanför Stockholm
Tidigare positioner:
VD Viasat Norden 2011-
VD Viasat AB 2008-2011
Försäljningsdirektör Viasat AB 2006-2007
Försäljningschef butik Viasat AB 2005-2006
Försäljningschef Philip Morris 2002-2005

Efter exakt 13 månader var Brynäs tillbaka i SHL.
Den 23 mars 2023 badade Gävle i tårar sedan Malmö  skickat gästrikarna till Hockeyallsvenskan efter seger i den femte kvalmatchen.
Den 23 april 2024 förvandlades Johanneshov till ett lyckohav. Brynäs hade ”svept” Djurgården med 4-0 i matchserien och stor matchhjälte på ”Hovet” var 21-årige Oliver Tärnström,  ironiskt nog uppväxt i Stockholm och fostrad i AIK:s ungdomsled.

Politikerna i Motala torde vara nöjda. I fortsättningen slipper de tjatat om att bygga bandyhall.  De styrande har nämligen lyckats krossa elitklubben. IFK Motala ger upp platsen i Elitserien och entusiasmen i klubben försvinner. Likvideringen pågår, spelare och lämnar klubben och entusiasmen allmänt i IFK är på lägsta nivå 

SOK:s ordförande, Hans von Uthman har bestämda åsikter om framtidens eliidrott i Sverige.
Idrottsrörelsen söker ökat stöd  från både politiker och näringsliv, samt ökad förståelse för elitidrottens fördelar och utmaningar.
Bakgrunden är en rapport från  Centrum för Idrottsforskning (CIF), presenterad i Idrottens Affärer. CIF:s utredare Johan R Norberg slår fast att internationell toppidrott präglas av global kapprustning.  

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.