Kamp mellan två jättearenor för hästsport

Kampen om att bygga Sveriges och Nordeuropas största arena för ridsport fortgår. En privat finansiär är beredd att investera 250 miljoner kronor i Dingle Horse Arena i Munkedal medan tre privata företagare tillsammans vill satsa 400 miljoner på Vara Horse Arena.

Munkedals kommun och Naturbruksgymnasiet i Dingle samarbetar för att påskynda ett projekt där arenan ska byggas och drivas av privata aktörer utan några offentliga medel.
Tanken är att uppföra en inomhusarena för tävlingar från lokal nivå till internationell nivå med läktarplatser för 3000 åskådare och en tävlingsyta på 40 x 100 meter. Två stora ridhus ska därtill vara sammanbyggda med arenan.

Nu inleds den sista fasen i utredningsarbetet om hur arenan kan användas till såväl ridsport som mässor och evenemang. Om allt går som planerat är arenan färdig att ta emot besökare 2012.

Munkedals kommun och Naturbruksgymnasiet har under många år arbetat för landsbygdens utveckling. Men det har aldrig tidigare varit så nära en möjlighet att utveckla landsbygden i en större region och med en sådan kraft och bredd som nu.

I uppdraget kommer Marie Lundmark och Tomas Torgersen att arbeta. Tomas är tävlingsledare för Göteborg Horse Show sedan ca 15 år tillbaka och arbetade sex år som sportchef för Svenska Ridsportförbundet. Marie har jobbat som konsult inom kommunikation och affärsutveckling i åtta år, och har också en bakgrund som kommunikationschef på ridsportförbundet.

Roger (inte verifierad)

tors, 2010-09-09 14:34

1. dolda siffror

Enligt vissa insatta kommer det kosta 200 miljoner i byggkostnad och inte 400 miljoner. Kommunen går in med 357 miljoner i rörelsekapital och mellan 300-400 miljoner i infrastrukturskostnader. det är siffror som sällan nämns. Pengarna som kommunen går in med är skattepengar som egentligen skall gå till välfärd. I Dingle är det endast privata pengar. En väldigt stor skillnad
Efter exakt 13 månader var Brynäs tillbaka i SHL.
Den 23 mars 2023 badade Gävle i tårar sedan Malmö  skickat gästrikarna till Hockeyallsvenskan efter seger i den femte kvalmatchen.
Den 23 april 2024 förvandlades Johanneshov till ett lyckohav. Brynäs hade ”svept” Djurgården med 4-0 i matchserien och stor matchhjälte på ”Hovet” var 21-årige Oliver Tärnström,  ironiskt nog uppväxt i Stockholm och fostrad i AIK:s ungdomsled.

Politikerna i Motala torde vara nöjda. I fortsättningen slipper de tjatat om att bygga bandyhall.  De styrande har nämligen lyckats krossa elitklubben. IFK Motala ger upp platsen i Elitserien och entusiasmen i klubben försvinner. Likvideringen pågår, spelare och lämnar klubben och entusiasmen allmänt i IFK är på lägsta nivå 

SOK:s ordförande, Hans von Uthman har bestämda åsikter om framtidens eliidrott i Sverige.
Idrottsrörelsen söker ökat stöd  från både politiker och näringsliv, samt ökad förståelse för elitidrottens fördelar och utmaningar.
Bakgrunden är en rapport från  Centrum för Idrottsforskning (CIF), presenterad i Idrottens Affärer. CIF:s utredare Johan R Norberg slår fast att internationell toppidrott präglas av global kapprustning.  

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.