De tvingas vara utan OS-TV

Två veckor kvar till Sotji. Men vi vet redan vilka förlorarna är. Alla på landets äldreboenden. Nu kommer protesterna. Men i Finspång, Sundsvall och Kalmar börjar man inse att de är chanslösa.
I Sotji sker de sista förberedelser innan alla utländska gäster väntar komma under nästa veckan och vecka därpå. Foto: TT Nyheter



MTG satsar och förberedelserna går in i sitt mest intensiva skede. Nedräkningen är inledd och de ansvariga utlovar ett OS i TV som vi aldrig har sett förut.

Men då gäller att vi har tillgång till rätt TV-kanaler.

De är förlorarna

Det har inte landets äldreboenden och här finns åtskilliga tusen idrottsintresserade. De blir utestängda. De har försökt att protestera, men med klent resultat.

”Vi har inte TV3 och Viasat, gör något!, menar 77-årige Ingvar Jacobsson i Sundsvall.

- Det här är så pass viktigt att alla ska kunna se, säger han.

Nils Fredriksson i Finspång har skickat in ett medborgarförslag till Finspångs Kommun och föreslår att där ska man se till så att han och hans kamrater på äldreboenden ska få se vinter-OS.

Gemensam lösning omöjlig

I Kalmar säger Steve Sjögren, (S) ordförande för omsorgsförvaltningen, att det inte finns någon lösning.

- De tekniska förutsättningarna varierar väldigt mellan olika boende. Det finns ingen lösning som fungerar på alla ställen, eftersom alla har olika leverantörer och teknik. Vi kan inte handla upp en gemensam lösning som fungerar i hela Kalmar.

- Ger vi oss in att stå för fler kanaler blir det jättesvårt att hantera, om andra då vill följa TV7 eller andra kanaler. Vi håller de fria kanalerna som finns, det är så det får lov att vara.

Steve Sjögren säger i tidningen Östran att den som vill se OS får försöka hitta egna lösningar.

- Som jag ser det kan vi inte lösa det utan den enskilde får ta kontakten med sin enhetschef eller en tv-leverantör och hitta en lösning.

- Jag kan bara beklaga att inte Sveriges Television fått sändningsrättigheterna till OS.

"Vi som skapat möjligheterna"

Ingvar Jacobsson är upprörd.

- Vilka är det som har byggt upp det här landet? frågar Ingvar Jacobsson retoriskt.

- Det är jag och alla ännu äldre som nu sitter på landets äldreboenden. Men vi ska inte kunna se OS som vi alltid har gjort.

- OS ska gå i de nationella kanalerna, när det nu inte gör det kan pappa staten betala.

Ingvar Jacobsson har engagerat sig så pass i frågan att han till och med skrivit brev till statsminister Fredrik Reinfeldt.

Efter exakt 13 månader var Brynäs tillbaka i SHL.
Den 23 mars 2023 badade Gävle i tårar sedan Malmö  skickat gästrikarna till Hockeyallsvenskan efter seger i den femte kvalmatchen.
Den 23 april 2024 förvandlades Johanneshov till ett lyckohav. Brynäs hade ”svept” Djurgården med 4-0 i matchserien och stor matchhjälte på ”Hovet” var 21-årige Oliver Tärnström,  ironiskt nog uppväxt i Stockholm och fostrad i AIK:s ungdomsled.

Politikerna i Motala torde vara nöjda. I fortsättningen slipper de tjatat om att bygga bandyhall.  De styrande har nämligen lyckats krossa elitklubben. IFK Motala ger upp platsen i Elitserien och entusiasmen i klubben försvinner. Likvideringen pågår, spelare och lämnar klubben och entusiasmen allmänt i IFK är på lägsta nivå 

SOK:s ordförande, Hans von Uthman har bestämda åsikter om framtidens eliidrott i Sverige.
Idrottsrörelsen söker ökat stöd  från både politiker och näringsliv, samt ökad förståelse för elitidrottens fördelar och utmaningar.
Bakgrunden är en rapport från  Centrum för Idrottsforskning (CIF), presenterad i Idrottens Affärer. CIF:s utredare Johan R Norberg slår fast att internationell toppidrott präglas av global kapprustning.  

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.