Av kärlek ger han sin klubb 10 miljoner

Leif Danielsson har visioner om hur man ska gå vidare, men det sparar han till senare. - Man måste gjuta grunden innan man börjar med huset, säger han och påpekar att ekonomi och organisation måste klaras först. Det sportsliga är nästa steg, säger Leif Danielsson, finansmannen som ger hockeyklubben Björklöven 10 miljoner kronor.
A-lagsverksamheten ska bolagiseras och Leif Danielsson är den person som gör det möjligt. Han tar 10 miljoner ur egen ficka och ger klubben. - Jag gör inte det här i något vinstintresse utan av kärlek till Umeå, ishockey och Björklöven, säger Leif Danielsson.

Han är Mr X som tidigare också bidragit med stora belopp, men då velat vara anonym. Men nu träder han fram, entreprenören, företagaren och riskkapitalisten som är född och uppvuxen i Umeå. Han har staden som bas och bostadsort, men ett arbete som han tar honom runt hela världen.

Efter tekniskt gymnasium och universitetsstudier ibland annat juridik inledde han karriären med att  jobba med att serva tvättmaskiner och storköksutrustning. Han har skapat ett imperium med fastigheter, företaget Realia, investeringar i IT, bredband, dataspelsföretaget Daydream, poker och vadslagningssystem, riskkapitalsatsningar och en hel del andra verksamheter.
Totalt med en omsättning på 11,1 miljarder

- Vi befinner oss på flera kontinenter och jag reser väldigt mycket men just nu är jag hemma mer än vanligt. Då vill jag också passa på att göra något för Björklöven som ligger mig väldigt varmt om hjärtat, säger Leif Danielsson i Västerbottens-Kuriren.

Han ingick i Björklövens styrelse i några år och har ett starkt engagemang i klubben. Därför har han längre funderat på hur han skulle kunna hjälpa föreningen ur den rådande ekonomiska krisen.
- Jag vill en gång för alla ge Björklöven en chans att utvecklas till den livskraftiga och blomstrande förening de flesta umebor vill att den ska vara, säger Leif Danielsson.

Han betonar vikten av att föreningen tar ett samhällsansvar mot ungdomar, mot medlemmar och mot supporters.
- Jag tror att Björklöven är Umeås mest kända varumärke och jag vet att det är något folk talar positivt om var man än träffar dem i världen, säger Leif Danielsson. Jag vill att det varumärket vårdas och jag ser gärna att aktien blir något av en folkaktie där företaget har många små ägare.

Leif Danielsson vill vara stolt över klubben och tycker att många flera i Umeå borde inse värdet av Björklöven.
- Jag hoppas att det finns många andra som vill bidra efter bästa förmåga, säger han vidare. Umeå behöver ett ishockeylag att samlas runt och vara stolta över.

”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat.

Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 

Svensk Gymnastik växer - som inget annat förbund. Efter ett stort tapp under pandemin vände kurvan över antalet medlemmar i fjol och trenden håller i sig i år. Siffrorna för 2023 visar en total ökning om sex procent, eller 13 763 aktiva. inte mindre än 237 201 individer är aktiva i 924 föreningar, över hela landet. I 259 av Sveriges 290 kommuner finns minst en gymnastikförening.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Pengar i en folkrörelse, är det förenligt, i synnerhet vid behovet av miljoner. Och, räcker de kommersiella krafterna till i vårt land?
Ledande frågor när Center for Sport and Business på Handelshögskolan hade sin partnerdag.   Framtidsfrågor utmanade de närvarande som skulle försöka ta ställning. Ämnet är gränslöst, åsikterna och svaren likaså.
Det här är helgen då trav gäller för 100 000-tals svenskar. Solvalla invaderas av entusiaster och det uppstår en mycket speciell atmosfär med spel och, tävling och den spänning som det leder till.
Närmare 1,5 miljoner svenskar samlas årligen kring travet, en sport som förknippas med gemenskap och tradition som förts vidare över generationer. Inför årets stora travhelg, Elitloppet, vill ATG dessutom rikta nytt ljus åt travets betydelse i svensk historia. 

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.