Pernilla Wibergs hårda skattesmäll

Nu erkänner Pernilla Wibergs att hon ångrade att hon flyttade till Monaco 1994. - Jag blev ju mer eller mindre tvingad till det, på grund av att den svenska staten inte godkände det system mina rådgivare hade gjort. Jag fick betala 8 miljoner i restskatt.

 

Nu erkänner Pernilla Wibergs att hon ångrade att hon flyttade till Monaco 1994.

- Jag blev ju mer eller mindre tvingad till det, på grund av att den svenska staten inte godkände det system mina rådgivare hade gjort. Jag fick betala 8 miljoner i restskatt.

 

Numera har hon anpassat sig och trivs vid Medelhavet. Hon arbetar med flera olika sponsorer, som Rossignol, Audi, Idre Fjäll och hon ingår i styrelsen för Internationella Olympiska Kommittén.

- Jag hade helst sett att jag aldrig flyttat utomlands.  

- Jag tvingades betala 8 miljoner i restskatt, så det var lite tråkigt. Men nu är det svenska skattesystemet som det är, därför flyttar de flesta svenska elitidrottare hit, berättar Pernilla för Realtid.se.

Hon fortsätter:
- Jag satt ensam i en liten lägenhet och tyckte jag hade hela världen emot mig. Det var ganska jobbigt. Men man vänjer sig. Människor vänjer sig vi det de måste vänja sig vid.

Med sambon och sonen Axel, 4 år, lever hon ett behagligt liv. I augusti ska Axel dessutom få ett syskon.

Familjen bor på översta våningen, med tre rum och kök, i ett äldre hus i Monaco.

Under perioder jobbar Pernilla med olika uppdrag. Hon står för en stor del av marknadsföringen av Idre Fjäll, där hon i allra högsta grad varit delaktig i byggandet av ”Pernilla Wiberg Hotell”.
- Där har det varit en massa extraarbete, bl a gjorde vi en välgörenhetsgala i mars i år. Stenis (Ingemar Stenmark), Anja (Persson), prins Albert (av Monaco) var där och körde en slalomtävling. Vi fick ihop 60 000 euro, det var skitbra, framhåller Pernilla för Realtid.se.
– Och när de byggde hotellet, använde de sig också av min kunskap. Jag har ju bott på ett och annat hotell under karriären. Jag hade ungefär 200 resdagar per år i 15 år. Och det kan jag säga, det är inte de aktiva som får de bästa hotellrummen på alpintouren. Jag har bott i otroligt många ruckel.

 

Läs mer




 
  

”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 

Göteborgvarvets succé är total. Detär smått ofattbara pengar som sätts i rörelse när löparna springer i Göteborg och gynnar hela regionen. Den turistekonomiska omsättningen ökade med 215 miljoner kronor, totala skatteeffekten är över 100 miljoner kronor och folkhälsoeffekterna värderas till 460 miljoner kronor. Det visar Upplevelseinstitutets utvärdering av Varvetveckan 2023.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.