Marcus sparkas men blir ändå kvar

Marcus Ericsson, den ende svensken i formel 1, petas från sitt stall Sauber. Det var de första uppgifterna som spreds via media på tisdagseftermiddagen. Ett par timmar senare kom en korrigering ” Marcus blir kvar som tredjeförare och ambassadör”, heter det i tillägget.

Nej nu är det slutkört för Marcus Ericsson. Foto: Claudio Bresciani / TT

Marcus Ericsson gick själv ut i ett pressmeddelande:

Jag är tacksam för åren jag fick som förare i formel 1. Jag är stolt över att ha fått representera Sauber och Alfa Romeo under de fyra senaste åren.

Solidarisk Marcus

 Jag skulle ha älskat att få fortsätta köra, men att kunna ha en förare som Kimi Räikkönen är en otrolig möjlighet för teamet. Jag kommer att fortsätta ge allt jag har för teamet, som jag alltid har gjort, säger Marcus.

Stallet bekräftade på tisdagen uppställningen i formel 1 nästa år, och där finns inte den 28-åriga svensken med. Antonio Giovinazzi tar plats bredvid Kimi Räikkönen i Sauber. 

Den förre världsmästaren, finländaren Räikkönen, var redan klar som Saubers försteförare. 

Debut i Australien

Med Giovinazzis entré blir det ingen plats över för svensken.

Marcus kommer dock att tillhöra stallet, och ha dubbla uppgifter, som mer bakomvarande och inte vara nominerad i en tävlingsbil.

Marcus Ericsson har haft formel 1 som mål hela karriären. 

Det var den 16 mars 2014 som Marcus för första gången greppade ratten i en formel 1-bil, en Caterham, vid premiärtävlingen i Australien. Sverige fick en formel 1-förare igen, men hur det egentligen gick till är fortfarande dolt. Uppgiften att en hemlig grupp av svenska affärsmän stod bakom har aldrig bekräftats.

Nu är det soppatorsk

Att 28-åringen från Kumla blev förste svensk i världens tuffaste racingserie på 23 år krävde starka finansiärer. Det handlar om ett stort antal miljoner.

Vad som har varit känt är att två kända motornamn hade ett finger med i spelet, nämligen Eje Elgh och Kenny Bräck, båda med egna erfarenheter som förare i banracing och med rätt kontakter.

Men deras nätverk och finansiärernas pengar räckte inte längre. Nu har det blågula F1-stallet soppatorsk.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Vimmerby, cirka 15 000 invånare, är inte längre bara Astrid Lindgrens värld,  kändisar som Pippi Långstrump och Madicken har nu konkurrens av tätortens hockeylag som sensationellt klivit in i Hockeyallsvenskan, HA, efter seger i Hockeyettans kvalserie.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.