Ska jobba med nya fastigheter

Thomas Perslund var den som ledde etableringen från det att Friends Arena var en byggarbetsplats till att arenan stod klar. I somras sa han upp sig och och nu har han klart med nytt jobb.
Thomas Perslund var med om att skapa en ny nationalarena, nu ska han jobba med spännande bostäder.

 

Thomas Perslund blir vice vd i Oscar Properties. Innan Perslund kom till Friends hade han ledande befattningar på Stockholms Stads stadsledningskontor och fastighetskontor. 

Så blev han Friendschef

Om skiftet 2011 berättade Thomas Perslund i en intervju här på IA i augusti:

”Jag stötte på Svante Paulsson, son till Peabs grundare Erik Paulsson, och nämnde att jag hade lämnat jobbet inom Stockholm stad. 

Två dagar senare ringde Erik Paulsson och frågade om de inte kunde träffas.

- Hemma i hans trädgård hade vi ett samtal och jag betonade en sak ”jag vill inte jobba med Solna-arenan då jag har varit väldigt involverad i Stockholmsarenan” och Erik nickade. Sedan gick det några månader, en dag briserade alla anklagelser om det ena med det andra runt arenan som verkligen hamnade i blåsväder.

- Det var en jobbig tid för alla inblandade. För mig var det självklart att kliva in och stötta upp i detta läge. Tanken var att jag bara skulle vara kvar till och med invigningen 2012. Men eftersom jag blev allt djupare involverad och kände ett starkt engagemang och passion så ändrades planerna". 

"Friends i en ny fas"

Fyra år med ständiga diskussioner och åsikter om nationalarenan krävde sin man. Förra sommaren kände han att det fick vara nog:

- Friends Arena är inne i en ny fas. Det är vissa projekt kvar, de ska jag göra färdigt och jag står till tjänst fram till årsskiftet. Men sedan har jag gjort mitt, jag har fullföljt mitt uppdrag i och med att vi nu har en stabil driftspartner med Lagardère Unlimited. Vi har kommit över svårigheterna och Friends Arena är på plats, så att säga.

Han avslutade intervjun med:

- Friends Arena behöver inte mig längre. Jag är en problemlösare och utvecklare som gillar att ha utmaningar att ta tag i. Både för ägarna, arenan och mig är det bättre med en annan person i ledningen framöver.

Han tillträder sitt nya jobb som vice vd den 18 januari och ingår den nya ledningsgruppen. Oscar Properties grundades 2004 och har sedan starten utvecklat och sålt fastigheter för cirka 3,5 miljarder och dessutom producerat cirka 600 bostäsder. 

BK Häcken har en ekonomisk framgång  som enbart Malmö FF överträffar i Allsvenskan. Sponsorintäkterna i Häcken har ökat med 800 procent på tio år. Nu redovisas ett  rekordår, Ökningen från i fjol är 24 procent, och målet om 30 miljoner i partnerintäkter har passerats.

Men på lördagen tvingades klubbens anhängare inse att den viktigaste spelaren, brassen Paulinho, flyttar utomlands igen. Efter 97 mål och 33 assist i Häcken vill han fortsätta i israeliska Hapoel de närmaste 18 månaderna.

Det finns ingen gata i Sverige som kan mäta sig med Evenemangsgatan i Göteborg. Sträckan mellan Scandinavium och Ullevi, med närheten till Gamla Ullevi och Valhalla är arenatätast i landet och har därtill med ett massivt utbud.

Men det finns heller ingen gata i landet som är så omdiskuterad och väcker så mycket tankar på förändring. Nu finns förslag om att riva både Ullevi och Scandinavium!

Man kan tro att Jämtländska Sportkompaniet har fått storhetsvansinne… Bolaget arrangerar sprinttävlingen på Östersunds skidstadion i samarbete med ett ett tyskt och norskt bolag,  och de står nu bakom en uppgraderad tour som stöttar de lokala arrangörerna i varje land och stad. Totalt handlar det en nysatsning på flera miljoner. Målet är att Supersprint på 100 meter snö ska bli en World Sprint Series inom fyra år för damer och herrar. Bland annat en tävling i Dubai, jo, på snö. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils Wiberg med sitt företag Prioritet Finans är en av landets största idrottssponsorer. Nu har han tagit nya beslut. Hans miljoner ska få fart på de svenska herrarna i längdåkning och samtidigt blir han stjärnsponsor till IFK Göteborg Futsal. 

14-20 oktober vänds tennisblickarna mot Kungliga Tennishallen i Stockholm när det är dags för klassiska Stockholm Open. Nu är det klart att hela turneringen sänds på Eurosport och Kanal 9.

IFK Göteborg tog hjälp av agenten Denis Celebic vid 17-åringen Benjamin Nygrens övergång till Genk, en affär på runt 40 miljoner. Denis Celebic fick tre miljoner kronor för besväret. Han har fungerat som förmedlare mellan klubbarna. Det är förbjudet att använda agenter när spelaren är under 18 år.