Ska jobba med nya fastigheter

Thomas Perslund var den som ledde etableringen från det att Friends Arena var en byggarbetsplats till att arenan stod klar. I somras sa han upp sig och och nu har han klart med nytt jobb.
Thomas Perslund var med om att skapa en ny nationalarena, nu ska han jobba med spännande bostäder.

 

Thomas Perslund blir vice vd i Oscar Properties. Innan Perslund kom till Friends hade han ledande befattningar på Stockholms Stads stadsledningskontor och fastighetskontor. 

Så blev han Friendschef

Om skiftet 2011 berättade Thomas Perslund i en intervju här på IA i augusti:

”Jag stötte på Svante Paulsson, son till Peabs grundare Erik Paulsson, och nämnde att jag hade lämnat jobbet inom Stockholm stad. 

Två dagar senare ringde Erik Paulsson och frågade om de inte kunde träffas.

- Hemma i hans trädgård hade vi ett samtal och jag betonade en sak ”jag vill inte jobba med Solna-arenan då jag har varit väldigt involverad i Stockholmsarenan” och Erik nickade. Sedan gick det några månader, en dag briserade alla anklagelser om det ena med det andra runt arenan som verkligen hamnade i blåsväder.

- Det var en jobbig tid för alla inblandade. För mig var det självklart att kliva in och stötta upp i detta läge. Tanken var att jag bara skulle vara kvar till och med invigningen 2012. Men eftersom jag blev allt djupare involverad och kände ett starkt engagemang och passion så ändrades planerna". 

"Friends i en ny fas"

Fyra år med ständiga diskussioner och åsikter om nationalarenan krävde sin man. Förra sommaren kände han att det fick vara nog:

- Friends Arena är inne i en ny fas. Det är vissa projekt kvar, de ska jag göra färdigt och jag står till tjänst fram till årsskiftet. Men sedan har jag gjort mitt, jag har fullföljt mitt uppdrag i och med att vi nu har en stabil driftspartner med Lagardère Unlimited. Vi har kommit över svårigheterna och Friends Arena är på plats, så att säga.

Han avslutade intervjun med:

- Friends Arena behöver inte mig längre. Jag är en problemlösare och utvecklare som gillar att ha utmaningar att ta tag i. Både för ägarna, arenan och mig är det bättre med en annan person i ledningen framöver.

Han tillträder sitt nya jobb som vice vd den 18 januari och ingår den nya ledningsgruppen. Oscar Properties grundades 2004 och har sedan starten utvecklat och sålt fastigheter för cirka 3,5 miljarder och dessutom producerat cirka 600 bostäsder. 

Svenska Ishockeyförbundets licensnämnd underkänner SHL-laget Malmö Redhawks årsredovisning för säsongen 2018-2019 och tvingar ut laget i ett så kallat kontrollår säsongen 2019-2020.

Det innebär att Redhawks bokslut våren 2020 måste visa ett eget kapital på  minst 6 miljoner kronor, annars hotar omedelbar nedflyttning. Det har aldrig hänt tidigare att SHL-lag degraderats på grund av ekonomisk obalans.

"Kommunerna har slutat planera för idrott och fritid"

Många var överens vid ett seminarium i Almedalen på onsdagen, där Riksidrottsförbundet och Tankesmedjan Movium presenterade  en ny exempelsamling som belyser utmaningarna att planera för social hållbarhet och plats för idrott..

Det var förre fotbollsstjärnan och affärsmannen Kay Wiestål, 78, som initierade Victoriadagen i Borgholm på Öland. Ifjol tackade han för sig efter 40 år som ansvarig. Wiestål träffade kung Carl Gustaf XVI 1976 på dåvarande kändiskrogen Alexandra i Stockholm och lade fram sin idé att kronprinsessans födelsedag borde firas på Öland. Kungen nappade på förslaget.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

På bara sex månader har var fjärde spelbolag brutit mot den svenska spellagen. Nätkasinon och vadhållningsbolag har totalt tvingats betala 98 miljoner kronor i sanktionsavgifter. 

Det blir till att använda fjärrkontrollen framöver. Och byta från SVT till Nent Groups kanaler.

Nordic Entertainment Group (NENT Group) har nämligen köpt även rättigheterna till Internationella Skridskounionens (ISU) främsta mästerskap och största tävlingar från och med hösten 2019.

Hedvig Lindahl, 36, gjorde succé i VM. Det stora skyltfönstret i Frankrike har gett Hedvig ett ettårskontrakt med den tyska storklubben Wolfsburg. ”Jag känner mig hedrad”, säger svenskan till klubbens hemsida.