10 miljoner för att göra arenan modern

IFK Norrköpings arena Östgötaporten rustas just nu upp. Investeringen beräknas kosta tio miljoner kronor. ”Vi vill höja upplevelsen”, säger klubbdirektören Jens Magnusson till NT.

Östgötaporten, tidigare Idrottsparken i Norrköping ska bli mer modern.

Klubben måste göra vissa investeringar enligt Uefa-reglerna inför kvalet till Europa League  och passar då på att göra andra förbättringar. Det blir en ny belysning under läktartaket, en ny storbildsskärm, en food court (matavdelning, reds anm.) samt förbättring av logerna.

Det finns i dagsläget två restauranger på arenan: Restaurang 1897 med 450 platser och Stjärnkrogen med 170 platser. Med en ny ”matavdelning” är det meningen att man ska kunna köpa sin mat och sätta sig var man vill.

- Storbildsskärmen har några år på nacken och har haft driftsstörningar. Den nya ger oss möjligheter att sälja reklam och att integrera publiken. Dessutom har vi totalt sett över våra publika utrymmen, säger Jens Magnusson.

I spelarutrymmena blir det bland annat isbad och relax. 

- De är navet i vår verksamhet och ska ha det bra. Det handlar bland annat om att komma tillbaka från skador, säger Magnusson om de nya faciliteterna för spelarna.

Pengarna är inget problem för klubben. 

- Vi har medel att investera i verksamheten, samtidigt ställer det krav på oss att också fortsätta generera nya medel i föreningen och i våra bolag för att finansiera detta långsiktigt, säger klubbdirektör Magnusson.

Idrottsplatsen invigdes 1903. Det nya namnet Östgötaporten tillkom den 11 april 2016 sedan ett fastighetsbolag köpt rätten till namnet i ett femårigt avtal. Arenan rymmer cirka 16 000 personer.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Vimmerby, cirka 15 000 invånare, är inte längre bara Astrid Lindgrens värld,  kändisar som Pippi Långstrump och Madicken har nu konkurrens av tätortens hockeylag som sensationellt klivit in i Hockeyallsvenskan, HA, efter seger i Hockeyettans kvalserie.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.